Terug van een prachtig weekend!

Hamburg is een zeer aangename, prettige stad. Natuurlijk staat de stad in december in het teken van de kerstmarkten en dat geeft een heel speciale sfeer. Ons reis begon zaterdag 13 december 2014 om 08.30 vanaf het tranferium Kardinge. Met totaal 27 mensen (helaas moest 1 stel op het allerlaatste moment afzeggen) reden we in alle rust naar Hamburg. Na een kleine 2 uur werd voor een pauze gestopt bij Hasbruch, waarna we onze weg vervolgden. Precies om 13.00uur konden we in het Hotel Panorama-Inn in de wijk Billstedt inchecken. De sleutels lagen al keurig klaar. Onze Nederlandse, al jaren in Duitsland wonende gids mevrouw Hanneke van Rennes, meldde zich al spoedig, waardoor we om 14.00uur met de rondtour door de stad konden beginnen. Dat is dé manier om een mooie indruk te krijgen van de stad. Tijdens de rondtour is ook nog uitgestapt voor een kleine wandeling, waarna we rond 17.00uur dit onderdeel konden afronden en ieder op eigen gelegenheid de stad verder kon verkennen. Een korte uitleg van het metro-systeem was voor iedereen voldoende om de weg naar het hotel terug te vinden. Alle indrukken van de Binnen- en Buitenalster, de Elbe en de havens, de Reeperbahn maar ook de prachtige monumenten als het Stadhuis, de St. Michaelkerk, het Brahmsmuseum, de St. Petri-kerk, het station, het standbeeld van Bismarck, en zoveel meer andere gebouwen kon op een van de vele kerstmarkten, met een glas glühwein in de hand, worden verwerkt. 

De volgende dag was iedereen al vroeg op de Fischmarkt. Elke zondagmorgen vindt hier een grote en grootse markt plaats. Het centrale punt is een prachtige Jugendstil markthal waarin en waaromheen van alles gebeurt. Duizenden mensen bezoeken die markt. Daarna zijn we met onze eigen boot de Elbe opgevaren. Schipper Karl-Heinz en gids Hanneke hebben ons helemaal bijgepraat over de enorme activiteit die hier plaatsvindt. Na veilige terugkeer volgde nog een korte wandeling, uitleg en bezichtiging van de St. Michaelkerk waarna er nog voldoende vrije tijd was om de gemoedelijke atmosfeer van deze miljoenenstad op te snuiven.

Om 16.00uur vertrokken we huiswaarts. Wel was er enig oponthoud vanwege wegwerkzaamheden maar de verzorging in de bus deed dat allemaal snel vergeten. Richard heeft ons veilig en comfortabel vervoerd, Annelieke heeft met hulp de catering op een heerlijke manier verzorgd, de wijn, het bier, de broodjes, de hardgekookte eieren, de slaatjes e.d. gingen erin als koek. Maar onze allerbeste reisgast was Liva. 1 jaar oud, onze jongste reiziger ooit. Wat een zonnetje! Op naar de volgende bestemming!!

Bel voor meer informatie 06 53713054

High Standard Travel

Sterneiland 3
9613 AV Meerstad
06 53713054
info@highstandardtravel.nl

Nieuwsbrief

Meld u nu aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze aanbiedingen.