Naar de Kloosters

Reisbeschrijving groepsreis op aanvraag

reserveer nu!

 

Clairlieu, Oord van Licht:
Sereniteit, devotie, museaal, intrigerend. Kernwoorden die van toepassing zijn op deze dagtocht van toepassing zijn.

De Orde van het Heilig Kruis bestaat al meer dan 800 jaar. De orde is gesticht door de edelman Theodorus van Celles in 1210 in het plaatsje Hoei in België, gelegen aan de Maas. Een bescheiden nederzetting met een kleine kapel is daar in de loop der tijd uitgegroeid tot het kloostercomplex Clairlieu. Later werden van de Orde in 1437 het Klooster Bentlage en in 1465 Klooster Ter Apel gesticht.

Museum Klooster Bentlage (bij Rheine) bezoeken wij ’s-morgens, waarbij een rondleiding door een gids van het Klooster wordt verzorgd. De omgeving wordt gekenmerkt door de rivier de Eems én door zoutwinning. Ook dat gaan we bekijken. In de middag gebruiken we een heerlijke lunch in een lokaal restaurant.

’s-Middags rijden we naar Klooster Ter Apel, Domus Novae Lucis, Huis van het Nieuwe Licht. Ook daar krijgen we uitgebreide rondleiding en wordt u volledig geïnformeerd over de ontwikkeling van de Orde van het Heilig Kruis.

Kunst, Architectuur, Natuur en Informatie-overdracht. Dat alles in een sfeer van rust en vrede. Het wordt een opmerkelijke dagtrip. Wij nodigen u van harte uit!

Bel voor meer informatie 050 527 31 42

High Standard Travel

Aalscholver 19
9728 XK Groningen
050 527 31 42
info@highstandardtravel.nl

  Reis op 20 mei met Orkater mee naar Lost in the Greenhouse, bij de kassen in Sexbierum. Het...

Nieuwsbrief

Meld u nu aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze aanbiedingen.