Rondje Groningen

Reisbeschrijving groepsreis op aanvraag

reserveer nu!

 

Ons rondje Groningen begint zo’n 4 kilometer buiten de provincie, in het plaatsje Eelde. Hier worden we rondgeleid door Museum De Buitenplaats, waar hedendaagse figuratieve kunst tentoongesteld wordt. Ook het in organische stijl gebouwde museum zelf en de bijbehorende tuin zijn absolute bezienswaardigheden.

Na de rondleiding beginnen we aan de rondrit "Langs de randen van de stad". In deze busrit, die ook los te boeken is, neemt Titus u mee door de binnenstad, de buitenwijken en de omgeving van de stad Groningen. We eindigen aan de rand van het Groningse Noorderplantsoen, waar we lunchen bij restaurant De Markies.

Na de lunch vertrekken we naar het noorden van de provincie, waar we een aantal wierdendorpjes bezoeken. Het wierdenlandschap, de oudst herkenbare Nederlandse bewoningscultuur, is een uniek gebied in de wereld. Via Adorp, Sauwerd, Winsum en Warffum komen we aan in Noordpolderzijl, waar we stoppen om vanaf de zeedijk over de Waddenzee uit te kijken.

Via Pieterburen (bekend van de zeehondencrèche), het oude vissersdorpje Zoutkamp aan het Lauwersmeer en het wierdendorpje Ezinge komen we uiteindelijk weer in Groningen aan.

Bel voor meer informatie 050 527 31 42

High Standard Travel

Aalscholver 19
9728 XK Groningen
050 527 31 42
info@highstandardtravel.nl

  Reis op 20 mei met Orkater mee naar Lost in the Greenhouse, bij de kassen in Sexbierum. Het...

Nieuwsbrief

Meld u nu aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze aanbiedingen.