Titus Brandsma

Zijn verhaal 02-06-2019

reserveer nu!

Vijf jaar na het succes van Bonifatius de Musical komt er een nieuwe voorstelling in de Bonifatiuskapel in Dokkum. Dit keer gaat het over het leven van Titus Brandsma (1881-1942) onder het motto ‘Groter door je zelf te zijn’. Het is voor het eerst dat er een professioneel muziektheaterspektakel over deze actieve Friese pater wordt opgevoerd. Maar wat is de kracht van deze voorstelling?

Het verhaal: herkenbaar
De eigentijdse rode draad in dit theaterstuk is het thema: tussen stilte en stress. Dit zal voor velen herkenbaar zijn. Titus zocht als gelovig mysticus in de stilte naar de kern van zijn bestaan. Daartegenover stond zijn gepassioneerde inzet op veel fronten. Zijn toewijding aan de emancipatie van de katholieke zuil, maakte hem tot een workaholic. Titus was actief in onderwijs, journalistiek en wetenschap, en zette zich ook in voor Friese taal en cultuur.

Na de Tweede Wereldoorlog verwierf hij internationale bekendheid door zijn principiële verzetshouding tegen het Duitse nazisme, de ‘spirituele’ hulp die hij was voor zijn kampgenoten en zijn martelaarsdood in het concentratiekamp Dachau. Juist de twijfels die hij hem aangrepen toen hij de grond onder zijn voeten voelde wegzakken maakten hem tot een mens van vlees en bloed.

Net als Titus zoeken mensen ook vandaag de dag naar innerlijke rust en zekerheid tegenover de druk van werk, maatschappij en (sociale) media. Een tijd waarin yoga, mindfulness en meditatie net zo’n hoge vlucht nemen als stress en burn-out.

Bel voor meer informatie 06 53713054

High Standard Travel

Sterneiland 3
9613 AV Meerstad
06 53713054
info@highstandardtravel.nl

Bericht per 01-01-2024 De merknaam High Standard Travel gaat op termijn verdwijnen en volledig door...

Nieuwsbrief

Meld u nu aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze aanbiedingen.