Ootmarsum, parel van Twente

Reisbeschrijving Ootmarsum groepsreis op aanvraag

reserveer nu!

 

Direct aan het sfeervolle centrum van het oude stadje Ootmarsum bevindt zich een verrassend Openluchtmuseum. Een fraai parkachtig terrein met boom- en waterpartijen, doorsneden door een prachtige beek. Ooit bevonden zich hier de tuinen van de Havezathe; het Hoge Huys te Ootmarsum. In de middeleeuwen was hier een rijke commanderij van de Duitse ridderorde. In latere tijden werd het de hoofdwoning van de rijksgraven van Heiden Hompesch tot Ootmarsum, drosten van Twente. Kortom grond van “Heeren”.
Op deze “Heerengrond” bevinden zich een groot aantal authentieke streekgebonden boerengebouwen. De origineel ingerichte gebouwen geven een beeld van hoe er in deze regio gedurende vele eeuwen geleefd en gewerkt werd. Gebouwen die levend worden gehouden door ze te gebruiken bij demonstraties en evenementen. Met recht “Het land van Heeren en Boeren”. De lunch gebruiken we in "Gasterie de Weemhof", gevestigd op het terrein van het Openluchtmuseum, waar gastvrouw en gastheer Esmeralda en Manfred Bijen u met Twense gastvrijheid zullen ontvangen.

In het schoolmuseum van Ootmarsum komt uw schooltijd weer tot leven. De schoolplaten van Jetses en Isings, het leesplankje met letterdoos, Ot en Sien, leesboekjes, breiwerkjes en nog veel meer, dit alles roept herinneringen op aan de school van vroeger.
In diverse vertrekken laten wij u de ontwikkeling van het onderwijs zien door de eeuwen heen.
Terug naar de lagere schoolbank? Ja, dat gaat hier gebeuren want een onderdeel van dit arrangement is dat er u weer eens een ouderwetse les gaat meemaken. 

Maar er is veel meer te beleven in Ootmarsum. Wilt u een huifkartocht? Wilt u een solextocht? Een stadswandeling? Fietsen? Klootschieten? Een buffet met een echte Twentse conferencier? Wij stellen graag voor u een heel bijzonder programma samen. Dat kan allemaal in Ootmarsum.

 

Bel voor meer informatie 050 527 31 42

High Standard Travel

Aalscholver 19
9728 XK Groningen
050 527 31 42
info@highstandardtravel.nl

  Reis op 20 mei met Orkater mee naar Lost in the Greenhouse, bij de kassen in Sexbierum. Het...

Nieuwsbrief

Meld u nu aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze aanbiedingen.