Verrassend Verhildersum

Reisbeschrijving Verrassend Verhildersum groepsreis op aanvraag

reserveer nu!

Dit aanbod valt niet onder de garantie van STO Garant. U kunt de voorwaarden van deze garantieregeling vinden op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads).
Engels:
This offer is not covered by the STO Garant guarantee. You can find the conditions for this guarantee scheme on STO Garant’s website (www.sto-garant.nl/de/downloads).
Duits:
Dieses Angebot fällt nicht unter den Garantieschutz von STO Garant. Die Bedingungen dieses Garantiesystems stehen auf der Website von STO Garant (www.sto-garant.nl/de/downloads).
 

De Noord-West kant van Groningen heeft ongelofelijk veel te bieden. De jonkers van vroeger hielden van luxe en comfort. De overgebleven borgen bewijzen dat en Verhildersum is zo'n prachtige borg. De eerste vermelding van Verhildersum is in de naam van Aylko Onsta, die in 1398 ook Aylko Ferhildema wordt genoemd. Het geslacht Onsta van Sauwerd heeft het gebouw tot het einde van de 16e eeuw in bezit gehad. De naam van de Borg komt waarschijnlijk van Ver(vrouw) Hilde(rt), maar het is onduidelijk wie zij geweest is. Het gebouw is ontstaan uit een steenhuis, een strategische en goed verdedigbaar bouwwerk met dikke muren, dat vaak op het erf van een heerd (een boerderij) stond. U krijgt een rondleiding en u waant zich even borgbewoner.

Na een lunch in het Schathoes gaan we op weg naar Zoutkamp en bezoeken daar het Visserijmuseum. Een zeer bijzonder onderdeel is een bezoek aan de slopenloods. Aan de Reitdiepskade 20b staat deze. Op deze werf worden garnalensloepen nagebouwd. Deze sloepen werden in de 30er jaren van de vorige eeuw gebruikt door de Zoutkamper vissers op de toenmalige Lauwerzee. In de werf is een bezoekerscentrum en de museumwinkel van het Visserijmuseum, ook zal er gelegenheid zijn om een kopje koffie of thee te nuttigen. De bouw van de sloepen kan op diverse plaatsen op de werf worden gevolgd.

Indien mogelijk rijden we daarna via een andere route weer terug naar uw opstapplek.

Bel voor meer informatie 06 53713054

High Standard Travel

Sterneiland 3
9613 AV Meerstad
06 53713054
info@highstandardtravel.nl

2022 belooft een prachtig jaar te worden, ondanks alle Coronaperikelen waar we in het najaar van...

Nieuwsbrief

Meld u nu aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze aanbiedingen.