De Stad en de Burcht

Reisbeschrijving De Stad en de Burcht groepsreis op aanvraag

reserveer nu!

 

Christoph Bernhard Freiherr Van Galen, Bisschop van Münster, beter bekend als Bommen Berend is op 28 augustus 1672 met de staart tussen de benen afgedropen na een weken durend beleg van de stad Groningen. Dat beleg begon op 21 juli 1672, nadat op 14 en 15 juli Wedde en Winschoten waren ingenomen.

De stadswandeling begint op de Herebrug in Groningen en vertelt u over de verhalen van Bommen Berend en zijn door de Stad Groningen ingehuurde tegenstrever Carl von Rabenhaupt. U ziet ingemetselde kogels, de Groote Griet, de buste van Von Rabenhaupt en u hoort de verhalen over de aanval, de verdedigingstacktiek en de gevolgen voor de stad van dit beleg.

In de Burcht Wedde hangt het bekende schilderij van Bernard van Galen, waarop hij als zogenaamde overwinnaar van de Stad Groningen wordt afgebeeld. Inmiddels weet u dan dat dat niet waar is. Bernard is in de Burcht van Wedde geweest. Maar de Burcht kent een veel uitgebreidere geschiedenis. Daarover wordt u op een luchtige manier bijgepraat. Nu is het een fijne plek om te verblijven met tuinen om in rond te zwerven, om als museum te bekijken en om er heerlijk te eten en te drinken. Maar het mooiste is nog dat het nu ook een kinderhotel is, bestemd voor "kinderen die aan de andere kant van het geluk geboren zijn", aldus Leo Janson, een van de initiatiefnemers voor het behoud, herstel en gebruik van de Burcht. 

Westerwolde, het oostelijk deel van Groningen, is prachtig. De combinatie van Stad en Provincie zal u verbazen. De verhalen zijn eindeloos, zijn grenzeloos....

Bel voor meer informatie 050 527 31 42

High Standard Travel

Aalscholver 19
9728 XK Groningen
050 527 31 42
info@highstandardtravel.nl

  Reis op 20 mei met Orkater mee naar Lost in the Greenhouse, bij de kassen in Sexbierum. Het...

Nieuwsbrief

Meld u nu aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze aanbiedingen.