Hermus en de Elzas

Programma Najaar 2017

reserveer nu!

 

Dag 1: 
Reisdag per luxe touringcar naar (waarschijnlijk) Saarburg met heerlijke lunch in onderweg. Diner in het centrum van dit betoverdende stadje aan de Saar en overnachting in een viersterrenhotel. Jacques Hermus zal u tijdens de reis vertellen over de heerlijke wereld van de culinaire journalistiek en enkele zelfgemaakte vingerhapjes presenteren.

Dag 2: 
Korte etappe naar de Elzas. Bezoek aan de vermaarde patisserie Gilg in Ribeauvillé, met lokale delicatessen als de Kugelhopf en Pretzels. Vervolgens lunch in het stadje en een bezoek aan de plaatselijke wijncooperatie Cave de Ribeauvillé. Jacques introduceert de wijnen van de Elzas en laat u proeven waarom die zo lang aan de top staan. Aan het eind van de middag inchecken in het viersterrenhotel in/nabij het centrum van Colmar. Gelegenheid om een winstub in te duiken of een Elzasser biertje te drinken. Daarna diner in een restaurant in het centrum.

Dag 3: 
Stadswandeling door Colmar onder leiding van een lokale gids. Lunch op eigen gelegenheid.
's-Middags gaan we op zoek naar enkele streekproducten van de Elzas. Met natuurlijk een bezoek aan de Ferme du Versant du Soleil in Hohrod, een boerderij waar echte munsterkaas wordt gemaakt en we een rondleiding en proeverij hebben. Jaques loodst u door dit welriekend productieproces. Aansluitend diner in het traditionele Elzasser restaurant Caveau Morakopf in Niedermorschwihr.

Dag 4: 
's-Ochtends rijden we over een deel van de vermaarde Elzasser Wijnroute, met toeristische en culinaire stops. Lunch in het fraaie Chateau d'Isenbourg, met uitzicht op de wijngaarden. 's-Middags een bezoek aan wijnproducent Dirler Cadé (of een ander) met proeverij. Het diner vindt plaats op een nog nader te bepalen lokatie.

Dag 5: 
Vrije ochtend in Colmar, mogelijkheid tot bezoek aan de overdekte markt van de stad. Lunch op eigen gelegenheid, bijvoorbeeld in een van de restaurants met tarte flambees of Flammkuchen. 's-Middags bezoek aan het schilderachtige plaatsje Riquewihr met lokale gids. Winkelen in de lekkerste winkeltjes van de stad, met maracons, fraaie wijnen en fraaie patisserie. 's-Avonds diner in uw hotel in Colmar.

Dag 6: 
Vertrek naar Nederland, met lunch onderweg.

Bel voor meer informatie 06 53713054

High Standard Travel

Sterneiland 3
9613 AV Meerstad
06 53713054
info@highstandardtravel.nl

Bericht per 01-01-2024 De merknaam High Standard Travel gaat op termijn verdwijnen en volledig door...

Nieuwsbrief

Meld u nu aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze aanbiedingen.