Ostfriesland Wilhelmshaven

Op deze reis is STO-reisgarantie van toepassing. Reisbeschrijving: Naar Noord-Duitsland voor groepen

reserveer nu!

 

Ons Groningerland is altijd verbonden geweest met Oost-Friesland. De andere kant van de Dollard is Duits gebied maar is zeer nauw verbonden met Groningen. Het wierdenlandschap is meer onaangetast gebleven. Dit gebied heeft ook altijd gestreden met de zee. De gehele Noordzeekust wordt beschermd door een imposante dijk. Het vormt de scheiding tussen land en zee. Buitendijks ligt het UNESCO Werelderfgoed Waddenzee met zijn unieke flora en fauna. Dit natuurgebied strekt zich uit tot aan de eilandenreeks voor de kust.

De Ostfriese havens met sluizen naar zee, de zg. "Sielhäfen" ontstonden als poorten in de dijk, waarbij bij eb het oppervlaktewater van het land de zee in kon stromen. In enkele van deze havens, zoals Neuharlingersiel en Carolinensiel, is nog altijd een kottersvloot te vinden. Greetsiel, het sprookjesachtige vissersplaatje met haar historische gevels uit de 17e eeuw, gaan we zeker ook bekijken.

De havens, de dijken, de eilanden zijn bepalend. Maar het Ostfriese binnenland onderscheidt zich door zijn overweldigende weidsheid. Onze reis voert door telkens weer andere landschappen, zoals marsland, geestland, veen en bos. Onderweg komen we langs windmolens, kanalen met zeilboten, meren en een hemel die waarschijnlijk nergens zo hoog is als hier.

Ostfriesland, een ontdekkingstocht vol verrassingen. En al dat moois, zomaar bij ons Groningers om de hoek!

 

Bel voor meer informatie 050 527 31 42

High Standard Travel

Aalscholver 19
9728 XK Groningen
050 527 31 42
info@highstandardtravel.nl

Op zondag 2 juni 2019 kunt u met onze touringcar mee naar Dokkum. Wij hebben kaarten voor de unieke...

Nieuwsbrief

Meld u nu aan voor de maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze aanbiedingen.